Focus projecten

Kies het juiste matras, voorkom rugpijn en andere ongemakken

Geplaatst op

Deze blog gaat in essentie over het kiezen van het juiste matras tegen rugpijn. Natuurlijk is het de persoonlijke voorkeur die bepaald of een matras bij je past of niet. Daarom is het zo belangrijk dat je ze in real-life ziet en zelfs uitprobeert. In deze blog geven we je tips voor het kiezen van een matras. Ook vertellen we je welke eigenschappen een type matras heeft, zodat je kunt bepalen of het product iets voor je is of niet. Check de tips en doe er je voordeel mee.

Soorten matrassen

We lichten hieronder een aantal matrassen voor je uit om je te helpen met kiezen:

·        Polyester

Deze matrassen zijn goedkoop en laten lucht niet goed door. Ook dragen ze je niet goed, dat is slecht voor mensen met rugklachten.  Op deze manier zul je het sneller warm en klam hebben. Door de relatief lage prijs zijn ze geschikt als logeermatras of voor op de camping.

·        Koudschuim

In vergelijking met het polyester matras is een koudschuim matras juist wel erg dragend en neemt het veel vocht op. De lucht wordt goed doorgelaten waardoor je het minder snel warm hebt. Ideaal voor op de camping, waar je toch meestal in de zomer staat. Een aanrader voor mensen met rugklachten.

·        Binnenvering

Dit matras draagt je lichaam goed, wel kan het wat stug aan voelen. Het is een echte klassieker met een behoorlijke staat van dienst.

·        Traagschuim

Een matras met traagschuim is eigenlijk een hybride oplossing waarbij polyester, koudschuim of een binnenvering gecombineerd wordt.

·        Latex

De latex de gebruikt wordt voor de productie van matrassen is van synthetische en natuurlijke (de rubberboom) oorsprong. De eigenschappen van dit materiaal maken dit soort matrassen populair. Ze zijn: veerkrachtig, duurzaam, stevig en goed voor mensen die kampen met allergieën, omdat ze schimmels, huisstofmijt en bacteriën weren. Een matras van puur latex ondersteund niet heel best, dus de keuze voor een ander materiaal, bijvoorbeeld koudschuim of een hybride oplossing, wordt bij rugklachten aangeraden.

Conclusie

De keuze voor een matras is erg persoonlijk, daarom is het moeilijk om zwart-wit uitspraken te doen zoals: ‘dit is het beste matras bij rugpijn’. We raden je aan om de matrassen van dichtbij te bekijken, er zeker geruime tijd op te liggen om zo vast te kunnen stellen of het matras bij je past. Dan is het makkelijker om de juiste keuze te maken.

Meer lezen

Hoe bekleed je je gevel gemakkelijk en wat zijn leuke ideeën om de tuin te bestraten? Ontdek het allemaal en meer op onze site.

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden