Focus projecten

Vier tips voor het opnieuw bestraten van de tuin

Geplaatst op

Is de bestrating van jouw tuin groen uitgeslagen, gebarsten of verzakt en wil jij jouw tuin graag opnieuw laten bestraten? Of heb jij een nieuwe woning laten bouwen en wil jij de nu nog braakliggende tuin van bestrating voorzien? Het bestraten van een tuin is een flinke klus waar veel bij komt kijken. Wij geven je vier tips over het (opnieuw) bestraten van jouw tuin.

Het belang van de oriënterende fase

Het (opnieuw) bestraten van de tuin is een flink project, waar veel voorbereiding aan vooraf gaat. Zo is het belangrijk dat je weet welk gedeelte van de tuin bestraat moet worden, welk soort bestrating gebruikt moet worden en hoe jouw nieuwe tuin bestraat wordt. Zorg er voor dat je in de oriënterende fase veel inspiratie opdoet en helemaal op de hoogte bent van de laatste tuintrends en mogelijkheden. Zo weet je zeker dat je een keuze maakt die helemaal bij jou past.

Een goed beeld van jouw nieuwe bestrating

Wil jij een goed beeld krijgen van jouw nieuwe bestrating? Dan is het aan te raden om meerdere schetsen te maken. Het is mogelijk om jouw nieuwe bestrating uit te tekenen op papier, maar het is ook mogelijk om een tekenprogramma te gebruiken. Door jouw tuinideeën uit te tekenen voordat je begint krijg je een goed beeld van jouw vernieuwde tuin en kan je eventueel nog een aantal dingen aanpassen, zodat jouw nieuwe bestrating helemaal aansluit op jouw wensen.

Het kostenplaatje

Bij het kiezen van de juiste bestrating is het budget een bepalende factor. Heb jij een groot budget? Dan kan je voor duurdere tegels kiezen en jouw bestrating eventueel verfraaien met geïntegreerde tuinverlichting. Is jouw budget wat kleiner? Dan is het aan te raden om voor eenvoudige bestrating te kiezen. Bereken voordat je de bestrating aanschaft altijd de totaalprijs van zowel de bestrating als de ondergrond en eventuele huur van machines. Zo weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Laat jij jouw tuin bestraten door een professional? Dan moet je deze kosten uiteraard ook meerekenen in de begroting.

Zelf de tuin bestraten of een bestratingsbedrijf in Hoogeveen inhuren

Het is mogelijk om het bestraten van de tuin zelf uit te voeren. Heb jij echter twee linkerhanden of weinig tot geen ervaring met bestraten? Dan is het aan te raden om het bestraten van de tuin over te laten aan een bestratingsbedrijf in Hoogeveen of een andere plaats bij jou in de buurt. Door de bestrating van jouw tuin uit te besteden aan een professional weet je zeker dat jouw tuin op de juiste wijze bestraat wordt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden