Focus projecten

Gevel opnieuw bekleden? Dit zijn de voordelen van Eurotexx gevelbekleding

Geplaatst op

Kan jouw gevel wel een opknapbeurt gebruiken en ben je op zoek naar passende gevelbekleding? Het vinden van de juiste gevelbekleding kan een flinke klus zijn. Omdat het aanbod op het gebied van gevelbekleding vrij groot is, kan het lastig zijn om te bepalen welke gevelbekleding het beste bij jouw situatie past. Zo kan je kiezen voor klassieke houten gevelbekleding, moderne metalen gevelbekleding, natuurlijke gevelbekleding of duurzame kunststof gevelbekleding. Vandaag de dag worden duurzaamheid en milieuvriendelijkheid steeds belangrijker, ook op het gebied van bouwmaterialen. Wil jij jouw gevel bekleden met duurzame gevelbekleding waar je jarenlang van kunt genieten? Dan is Eurotexx gevelbekleding de beste keuze. Wij vertellen je meer over Eurotexx gevelbekleding en de bijbehorende voordelen.

Gevelbekleding met een hoge materiaaldichtheid

Ben jij op zoek naar gevelbekleding die tegen een stootje bestand is? Eurotexx gevelpanelen worden gemaakt van PVC en gist. PVC en gist vormen samen een krachtig volschuim met een hoge materiaaldichtheid, ook wel PVC-UE volschuim genoemd. Om er voor te zorgen dat het PVC-UE volschuim uv-bestendig is, wordt het volschuim afgedekt met een coëxtrusie toplaag. Coëxtrusie houdt in dat de toplaag wordt samengesmolten met het PVC. Zo laat de toplaag niet los en zijn de gevelpanelen van Eurotexx beschermd tegen allerlei weersomstandigheden. Omdat Eurotexx wordt gemaakt van volschuim, heeft het een zeer hoge materiaaldichtheid. Hierdoor zijn de panelen van Eurotexx beter bestand tegen een stootje en gaan ze jarenlang mee.

Een duurzame, milieuvriendelijke keuze

Ben jij op zoek naar duurzame en milieuvriendelijke gevelbekleding? Ook dan is Eurotexx de beste keuze. Eurotexx gevelbekleding wordt gemaakt van gerecyclede kunststoffen en heeft een lange levensduur. Omdat Eurotexx van gerecyclede materialen wordt gemaakt, is het gebruik van deze gevelbekleding minder belastend voor het milieu dan bijvoorbeeld houten gevelbekleding. Dankzij de hoge materiaaldichtheid en de hoge kleurvastheid heeft de gevelbekleding van Eurotexx bovendien een lange levensduur, waardoor deze vorm van gevelbekleding een duurzame investering vormt. Wil jij jou woning klaar maken voor de toekomst? Dan is kunststof gevelbekleding van Eurotexx de beste keuze.

Een verzorgde, nette gevel

Bekleed jij jouw gevel het liefst met hout, vanwege de nette, klassieke uitstraling, maar zie je de onderhoudswerkzaamheden die hout met zich meebrengen eigenlijk niet zitten? Dan is Eurotexx gevelbekleding een betere keuze. Eurotexx gevelbekleding combineert het beste van twee werelden: het onderhoudsarme karakter van kunststof met de prachtige uitstraling van hout. Omdat Eurotexx gevelbekleding een natuurgetrouwe houtstructuur is het nagenoeg niet te onderscheiden van echt hout. Zo kan je met Eurotexx gevelbekleding genieten van de uitstraling van hout en alle voordelen van kunststof.

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden