Focus projecten

Duurzame vloer voor op kantoor: een mooi initiatief

Geplaatst op

Tegenwoordig kunnen we er niet meer omheen, duurzaamheid is het bepalende concept geworden van onze tijd. En het was ook hard nodig, want als we op dezelfde voet verder gaan zijn de gevolgen voor de generaties na ons alles behalve gunstig. In deze blog willen we het belang van een duurzaam interieur, bijvoorbeeld duurzame kantoorvloeren, voor je uit de doeken doen. Lees snel verder en doe er je voordeel mee.

Cradle to cradle

Veel bedrijven omarmen het concept van cradle to cradle, maar wat houdt dit eigenlijk in? In feite gaat het bij dit concept om het gegeven dat een product recyclebaar is, en dan in zijn totaliteit, op deze manier is er geen verlies van materiaal (bijvoorbeeld hout) en wordt de natuur zo min mogelijk belast. Men zegt ook wel: ‘de ecologisch voetafdruk is lichter’.

Imago en werkwijze

Er zijn in onze tijd veel bedrijven die het een ecologisch concept omarmen, bijvoorbeeld cradle to cradle. Twee dingen zijn daarbij belangrijk, ze hebben er als bedrijf profijt van, omdat ze op deze manier een positief imago bij (potentiële) klanten kunnen opbouwen. Het tweede punt is dat ze in vele gevallen daadwerkelijk een groen hart hebben en daarom graag ecologisch werken en initiatieven op dit gebied steunen.

Milieuvriendelijke vloeren

Het gebruik van pvc, wat in feite een kunststof is, wordt zoveel mogelijk bij de productie van duurzame vloeren teruggedrongen. Veel beter is het om hernieuwbare gerecyclede grondstoffen te gebruiken. Dit soort vloeren vindt dan ook gretig aftrek bij ecological minded entrepeneurs. Een duurzame vloer op kantoor vormt de basis voor een duurzaam interieur.

Verschillende materialen

Er zijn diverse soorten duurzame vloer, gemaakt van uiteenlopende materialen, zoals:

  • Linoleum
  • Hout
  • Vinyl (homo of heterogeen)
  • Minerale tegels

Elk materiaal straalt weer een andere sfeer uit en past bij verschillende interieurstijlen. Bekijk voor voorbeelden en de vele mogelijkheden ook de bedrijfswebsite van Tarkett.

Conclusie

Ecologisch ondernemen kan in alle facetten van de bedrijfsvoering terugkomen, waaronder de opbouw van het interieur. Een duurzame vloer uitkiezen vormt de eerste stap naar een compleet duurzaam interieur. Als bedrijf straal je echt iets uit wanneer je groen kiest.

Meer ontdekken?

Op onze site vind je meer informatie over uiteenlopende onderwerpen, zoals de bestrating van je tuin of tip om je gevel opnieuw te bekleden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden