Focus projecten

Woonbeton en een beton: de verschillen

Geplaatst op

Als je een huis aan het bouwen bent en een nieuwe vloer gaat leggen zijn de woorden woonbeton en betonvloer vast al gevallen. Beide soorten vloeren sluiten goed aan bij het interieur van 2018: strak, minimalistisch en industrieel. De grote vraag die bij mensen opkomt is: wat is het verschil tussen deze twee beton-gerelateerde vloeren en welke moet ik kiezen? In deze blog leg ik de verschillen uit tussen deze twee vloeren.

De kosten

Woonbeton is twee keer zo duur als een betonnen vloer. Een betonvloer kost ongeveer € 40,- per vierkante meter, terwijl woonbeton ongeveer € 80,- per vierkante meter kost. In de volgende punten wordt beschreven waar deze kosten op gebaseerd zijn.

Comfortabel

Een betonvloer is minder comfortabel dan woonbeton, omdat een betonvloer erg hard is. Woonbeton is zachter en dempt geluiden. Als je valt is het prettiger om een betonvloer te hebben.

Flexibiliteit

Een betonvloer is minder flexibel dan woonbeton. Omdat een betonvloer niet flexibel is komen er eerder scheuren in wanneer de temperatuur extreem laag of hoog is. Dit kan ervoor zorgen dat er vuil ophoopt tussen de tegels, hetgeen vervolgens ongedierte kan aantrekken. Woonbeton is vuilafstotend en daardoor eenvoudig te reinigen.

De dikte

Een betonvloer is vrij dik, namelijk minimaal 7 cm. Omdat in veel huizen al een ondervloer ligt is lastig om de betonvloer even hoog te maken als de andere vloeren. Woonbeton is slechts 3 cm dik, waardoor deze veel beter te combineren is met andere vloeren.

Vlekgevoeligheid

Woonbeton heeft de eigenschap dat het vlekken afstoot. Dit soort vloer is daarom eenvoudig schoon te maken. Dit moet tevens wel direct gebeuren nadat de vloer is vies gemaakt, anders trekken de vlekken alsnog in het woonbeton. Een betonnen vloer is erg gevoelig voor vlekken. Deze trekken er makkelijk in zijn amper te verwijderen.

Qua kleuren komen beton en woonbeton overeen. Deze vloeren zijn namelijk in diverse soorten verkrijgbaar. Gezien de vele voordelen raden wij aan om woonbeton aan te schaffen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden