Focus projecten

Waarom betonlook tegels beter zijn dan echt beton

Geplaatst op

Betonvloeren zijn niet meer alleen voor kelders of garages, maar ook voor kamers in huis. Ontwerpers van tegenwoordig houden van de industriële look, met strakke, eigentijdse lijnen en een nieuw decor, waarbij beton de perfecte achtergrond is. Betonvloeren kunnen in elke gewenste kleur worden gebeitst, gestempeld en gepolijst om een betegelde look te creëren. Maar in plaats van het creëren van cement dat eruitziet als een tegel, is een keramische tegel die eruitziet als cement een betere optie! Er is wat te zeggen voor de populariteit van betonvloeren, maar betonlook tegels hebben enkele voordelen ten opzichte van een betonvloer.

Er zijn veel redenen waarom betonvloeren populairder zijn geworden. Het is vrij goedkoop en kan snel worden gelegd, zelfs in grote ruimtes. Het is uiterst duurzaam en krast en barst erg moeilijk, wat betekent dat het bijna onbeperkt meegaat. Als het goed afgedicht is, is het water- en vlekbestendig en gemakkelijk te onderhouden.

Toch zit er een groot nadeel aan betonvloeren. Voor het beste resultaat moeten ze namelijk minstens twee keer per jaar verzegeld of in de was gezet worden. Als je niet van het idee houdt om elke zes maanden een weekend te wijden aan het afsluiten van je kamers, het verwijderen van meubels en het coaten van de vloer met een sealer, hebben we een betere optie: keramische betonlook tegels.

Voordelen van betonlook tegels

Net als beton, is een betoonlook tegel extreem duurzaam. Het is ook water- en vlekbestendig, relatief goedkoop in vergelijking met veel andere vloeren opties, en beschikbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen.

Afgezien van het elimineren van de noodzaak voor afdichting, zijn hier enkele andere redenen waarom keramische betonlook tegels een betere keuze kunnen zijn:

  • Cement is zeer zwaar, vereist een goede ondersteuning en is alleen geschikt voor installatie op de begane grond van een gebouw. Keramische tegels zijn licht van gewicht en kunnen op meerdere plekken worden verwerkt, bijvoorbeeld ook aan de muur.
  • Het gieten en afwerken van een betonnen oppervlak dat er elegant en verfijnd genoeg uitziet voor een interieur is moeilijk en vereist vakkundige professionele arbeid – en niet elke betonnen aannemer kan deze service bieden. Betonlook tegels daarentegen zijn eenvoudig te installeren en hebben altijd een onberispelijke afwerking. Ook zijn ze goedkoper dan een betonvloer.
  • Het repareren van gebarsten cement is een moeilijk, duur proces – en kan er nooit zo goed als nieuw uitzien. In het geval van gescheurde tegelvloeren is reparatie gewoon een kwestie van omhoog trekken en vervangen.
  • Betonvloeren houden geen warmte vast, wat betekent dat het in de winter oncomfortabel is voor je blote voeten. Met keramische betonlook tegels heb je de mogelijkheid om vloerverwarming onder de vloer te installeren, die niet alleen goed aanvoelt op de voeten, maar de hele kamer kan verwarmen. Ook zijn betonlook tegels geschikt om over een bestaande vloerverwarming leggen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden