Voordat er kan worden begonnen met de realisatie van een keuken spreek het voor zich dat er een keuken ontwerp dient te worden gemaakt. Wat dit betreft bestaan er verschillende opties waar je een keuze uit kan maken. Allereerst kan je de keuze maken om het ontwerp zelf te maken. Dat is de voordeligste optie, maar brengt ook de meeste risico’s met zich mee. Het is omwille van deze laatste reden dat veel mensen er toch maar voor kiezen om dit te laten doen door een vakman. Ga jij er toch zelf mee aan de slag gaan en zou je graag willen ontdekken waar je allemaal rekening mee dient te houden bij het realiseren van een keuken ontwerp? Lees dan vooral snel verder.

1.) Welke indeling voor je keuken verkies je?

De indeling die je verkiest voor je keuken vormt de basis voor het keuken ontwerp. Dit is dan ook zeker iets waar je goed over na moet denken. Bij het bepalen van de indeling waar je keuken over dient te beschikken zijn er meerdere belangrijke zaken waar je bij stil moet blijven staan. In eerste instantie moet je goed kijken naar de hoeveelheid aan beschikbare ruimte. Veel mensen dromen bijvoorbeeld van een ruime keuken met in het midden een kookeiland. Dat is allemaal leuk en aardig, maar wanneer er daarvoor niet voldoende ruimte beschikbaar is spreekt het voor zich dat je daar je keuken ontwerp niet op af moet stemmen. Je zal ze in de praktijk toch onmogelijk kunnen realiseren.

Natuurlijk is het niet alleen belangrijk om stil te blijven staan bij de hoeveelheid aan ruimte die je voorhanden hebt voor jouw keuken. Wat namelijk bovendien ook te denken van de praktische kant van de zaak? Met hoeveel mensen ben je bijvoorbeeld van plan om gemiddeld in de keuken te vertoeven en / of eten klaar te maken? Gaat het daarbij om slechts één of twee personen of kook je vaak samen met je kinderen waardoor er behoorlijk wat mensen plaatsnemen achter het werkblad? Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden bij een keuken ontwerp maken.

2.) Hoeveel kastruimte wil je voorzien in je keuken?

Wanneer je de indeling hebt bepaald zal je waarschijnlijk ook al wel eens hebben nagedacht over de hoeveelheid aan kastruimte die je nodig hebt. Ook dit is natuurlijk een belangrijk gegeven om aandacht aan te besteden bij het maken van een keuken ontwerp. Het laatste wat je namelijk wil is nadat je keuken werd gerealiseerd geconfronteerd worden met een tekort aan kastruimte. Dit is een probleem dat eenmaal het ontwerp is gefinaliseerd niet meer zo eenvoudig valt op te lossen.

3.) Welke rol speelt de stijl van je keuken in het keuken ontwerp?

Natuurlijk is het belangrijk om voor jezelf uit te maken in welke stijl je keuken dient te worden gerealiseerd. Dit gezegd hebbende is het design voor het maken van het keuken ontwerp eigenlijk enigszins van ondergeschikt belang. Wat wel belangrijk is zijn de details die voortvloeien uit dit design. Ga je er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van kastdeuren met een handgreep of ga je kiezen voor een greeploos design? Dit is een detail dat toch een niet onbelangrijke factor kan vormen bij het realiseren van je uiteindelijke keuken. Hier zal je bij het maken van een keuken ontwerp dan ook zeker wel rekening mee willen houden.

Ga ook voor een keuken in stijl en haal de mooiste keukens bij Superkeukens!