Focus projecten

Voordelen van een gegoten gietvloer

Geplaatst op

De vloer is een belangrijk onderdeel het het interieur en de inrichting van het huis. een coatingvloer of gietvloer is bij uitstek geschikt als basis voor een huis. Het voordeel van een gietvloer is dat deze alle ruimtes goed met elkaar verbind en dus een open effect hiermee creëert. Behalve dit voordeel heeft een gietvloer nog vele voordelen. De zes belangrijkste behandelen we in dit blog.

Gietvloeren zijn waterdicht

Zoals we eerder aangaven zorgt een gietvloer voor een open effect, doordat deze in elke kamer te leggen is, dus zowel in een slaapkamer, keuken maar ook de badkamer. Een gietvloer is waterdicht, wat het mogelijk maakt om ook in de badkamer, waar het geregeld nat wordt, een mooie gietvloer te hebben.

Gietvloeren zijn makkelijk te reinigen

Voedselresten en vetresten zijn in een handomdraai opgeruimd op een gietvloer. Met bijvoorbeeld een houten vloer zouden de vetspetters in het hout kunnen trekken, maar met een gietvloer haalt u met een vochtig doekje zo alle spetters en etensresten van de vloer af.

Een gietvloer voelt aangenaam warm aan

Een gietvloer heeft altijd een aangename temperatuur, waardoor u minder snel last heeft van koude voeten. Ook is een gietvloer eenvoudig te combineren met vloerverwarming, waardoor uit bed stappen nooit meer een vervelend ochtendritueel is.

Gietvloeren zijn zacht en elastisch

Een gietvloer is erg sterk en hoog belastbaar, waardoor je niet snel beschadigingen krijgt. De elasticiteit zorgt ervoor dat de vloer erg fijn loopt.

Een gietvloer heeft een goede geluidsdemping

Met een geluiddempende vloer kunt u makkelijker uw eigen gang gaan. Zo wordt bij een feestje in een appartement meer geluid gedempt en zullen de buren minder klagen over geluidsoverlast. Of moet u vroeg de deur uit en wil dit zo stil mogelijk doen, dan maakt u met een gietvloer minder herrie en kan uw gezin gerust verder slapen.

Een gietvloer is brandvertragend

Gietvloeren bevatten materialen die ervoor zorgen dat de vloer brandvertragend is. Dit kan in gevaarlijke situaties levens redden.

Meer interieurtips.

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden