Focus projecten

Verhuizen naar een nieuwe stad? Houd hier rekening mee

Geplaatst op

Je bent net verhuisd naar een andere stad omdat je daar nu gaat werken. Verder ben je er nog nooit geweest en je kent er eigenlijk ook niemand omdat je jouw sociale netwerk hebt in je huidige woonplaats en die hier nog moet opbouwen. Het is dan goed om je voor te bereiden op noodgevallen zodat je een aantal nummers altijd bij de hand hebt mocht je die nodig hebben.

Je sleutels binnen vergeten

Normaal gesproken zou je je vader opbellen die er natuurlijk gelijk aankomt met de reserve sleutel van je woning maar dat kan nu niet meer. Ook heb je nog niet echt vrienden die je jouw sleutel toe vertrouwd je weet het immers nooit. Je kunt natuurlijk een extra sleutel op het werk leggen zodat je daar je sleutel kunt ophalen. Maar wat moet je dan als het kantoor is gesloten? Zorg voor het nummer van een slotenmaker dit kan je dan echt een hoop gedoe schelen. Deze vakkundige slotenmakers hebben jouw deur binnen de kortste keren geopend.

Gevallen en een grote wond?

Je oude woonplaats kende jij als je broekzak. Je wist elke straat te vinden en je wist alles eenvoudig te vinden. In je nieuwe woonplek is dat niet en zul je dit dus helemaal opnieuw moeten ontdekken (wat heel erg leuk kan zijn) maar een aantal plekken moet je wel kennen voordat je verhuisd. Wat moet je bijvoorbeeld doen als je gevallen bent en geholpen moet worden om de wond te verbinden. Dan is het handig om te weten waar de spoedeisende hulp zit zodat je daar gemakkelijk heen kunt.

Liever een goede buur dan een verre vriend

Leer je buren kennen! Zij kunnen je immers helpen als er thuis een noodgeval is. Als je nieuw bent in de buurt ga dan even bij je naaste buren langs om jezelf voor te stellen en je buren te leren kennen. Wie weet ontstaat er wel een hechte vriendschap uit.

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden