Focus projecten

Tips voor het gebruik van kunstgras in een kleine omgeving

Geplaatst op

Als je tuin klein is of je bent beperkt tot een balkon denk je misschien dat er geen plaats is voor gras. Wat kan kunstgras voor jouw kleine tuin betekenen? Geweldige dingen, zowel voor je huis als in de achtertuin, hoe beperkt de ruimte ook is. Ja, zelfs als je “tuin” een balkon is.

1. Kunstgras zet de toon

De mooie groene kleur en donzige textuur van kunstgras zijn een ideale basis voor alle extra kleuren en texturen die je van plan bent neer te zetten. Maak er het traditionele middelpunt van met plantenranden rondom. Of plant je kunstgras aan één kant of in een hoek om het gevoel van een aparte ruimte te creëren. Vergeet niet dat kunstgras elke gewenste maat of vorm kan hebben.

2. Gebruik kleur om afmeting toe te voegen

Je weet dat het over het algemeen het beste is om hoge planten achteraan te plaatsen, kleinere voor. Maar als de planten voorin helder van kleur zijn of een gedurfd contrast hebben met de achtergrond, geeft dat een indruk van meer diepte.

3. “Bestemmingen” maken

We hebben het over het gebruik van hardscapes en aanplantingen om kamers te creëren in de tuin. Je kunt dit ook doen als je tuin klein is. Een gezellige leeshoek met een comfortabele stoel en bijzettafel, eetruimte voor twee met tafel en stoelen op het gras, etc.

4. Ga verticaal

Het kiezen van zuilengroenten, hoge grassen of andere planten met een smalle opgaande groeiwijze helpt op twee manieren. Hun hoogte trekt het oog naar boven, waardoor je kleine tuin groter lijkt. En door hun kleine “voetafdruk” is er meer grondoppervlak voor het kunstgras, een compacte vuurplaats of een kleine zithoek.

Spiraalvormige struiken of kleine bomen en wijnranken op hekken zorgen voor een heel ander soort verticale uitstraling langs hekken of muren. je kunt verticale plantenbakken ophangen of monteren aan muren.

5. Groene loopbare ruimtes

In plaats van een geasfalteerde loopbrug kun je kunstgras gebruiken om een naadloze overgang te maken van de oprit naar de voordeur.

6. Omhelzing kleinheid

Je hoeft niet te vechten tegen de kleine omvang van je tuin. Om het groter te laten lijken, kun je een kalmerende, minimalistische ruimte creëren. Laat kunstgras de basis zijn. Gebruik dan slechts een paar planten, in slechts een of twee kleuren. Het rustgevende geritsel van siergrassen zou mooi zijn. Groepeer ze in één gebied als brandpunt, of plaats ze in potten langs een pad dat leidt naar een klein verhoogd terras of patio.

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden