Elke medewerker heeft zijn of haar eigen persoonlijke beleving van kou en warmte. De mannen hebben het dus vaak te warm op kantoor, terwijl de vrouwen achter hun computer zitten te bevriezen.

Het resultaat hiervan is dat de medewerkers voortdurend de verwarming op en neer draaien of de ramen openen. Met een goed klimaatsysteem voorkom je deze onnodige kosten en zitten de werknemers in een ideale werktemperatuur.

Belang van goede klimaatbeheersing

De werktemperatuur heeft een grote invloed op de tevredenheid van werknemers en de snelheid waarmee zij hun werk doen. Zo blijkt ook uit een Amerikaans onderzoek van Berkeley Lab. Hieronder vind je ook enkele opmerkelijke feiten uit dit onderzoek.

  • Meer dan de helft van de mensen is ontevreden over de temperatuur op kantoor tijdens de wintermaanden.
  • De voorkeurstemperatuur voor mannen is gemiddeld circa 22,2 graden Celsius.
  • De voorkeurstemperatuur voor vrouwen is gemiddeld circa 21,1 graden Celsius.
  • Bij een temperatuur boven de 24 graden Celsius neemt de werksnelheid met gemiddeld 2% af per graad.
  • De optimale werktemperatuur ligt tussen bij de meerderheid van de mensen tussen de 21 en 24 graden Celsius.

In een groot deel van de bedrijven wordt de thermostaat bedient door een man, hierdoor staat deze vaak op 20-21 graden. Hierdoor zitten de vrouwen echter in de kou. Een klimaatsysteem voorkomt onnodig kosten van het aan- en uitzetten van de verwarming of airco, daarnaast behoudt je continu een ideale werktemperatuur.

Langdurig kosten besparen met een klimaatsysteem

In deze tijd van stijgende energiekosten, een toenemend bewustzijn van klimaatbescherming en het besparen van grondstoffen, wordt energiebeheer een steeds belangrijker thema voor bedrijven. Verwarming en airconditioning behoren in dit opzicht zeker tot de belangrijkste kostenposten, hierop kun je op de lange termijn veel geld besparen.

De klimaatbeheersing van kantoorruimtes kun je volledig afstemmen op de bezetting. Zo kun je deze bijvoorbeeld in de nacht en in het weekend uit laten gaan. Met een goed ingestelde nacht- en weekendmodus worden er door bedrijven zo’n drie tot zelfs zestien procent bespaard.

Optimaliseer je werkplekken

Met een goed ingericht kantoor kun je iedere werknemer een prettige werkplek bieden. Desko Kantoormeubelen biedt hier projectinrichting aan.