Gratis stockfoto met afspraak, apple, architect

Een droom van iedereen die zijn huis te koop zet is dat het binnen enkele dagen verkocht wordt. Maar vaak is de werkelijkheid anders en duurt het veel langer. Toch is het wel mogelijk je huis snel te verkopen. Hieronder lees je hoe! 

Foto’s en promotiemateriaal 

Goude en strakke foto’s van je huis zijn heel erg belangrijk voor snel een huis verkopen. Mensen gaan meestal erg af op plaatjes daarom moet dit er dus heel goed uitzien. De eerste Foto’s dat bepaald op mensen op de advertentie drukken of niet. Goede foto’s kan je laten Maken door een fotograaf, ook is het mogelijk dit zelf te doen mocht je zelf fotograaf zijn. Uit onderzoek is gebleken dat mensen vooral de buitenkant en te zien hoe de woning is ingedeeld. Het beste is de foto’s te laten maken op een zonnige dag aangezien mensen vaak niet heen zien door een regenachtige dag waar de spetters tegen de ramen slaan. Het is bewezen dat huizen die een promotievideo hebben ook hoger scoren. Het maken van een promotie-video is vaak wel erg prijzig daarentegen krijgen kopers wel een beter beeld dan alleen maar foto’s.

Schoonmaken en opruimen 

Zeker bij een bezichtiging is het erg belangrijk dat het huis goed opgeruimd en netjes is hierdoor verbeterd de sfeer en zal het huis er ruimer uitzien. Mocht je te weinig ruimte hebben is het altijd mogelijk de spullen in koffers te doen of extern weg te brengen. Het is erg aan te raden het huis schoner te maken dan je normaal doet. Dingen die je normaal 1x schoonmaakt in de week doe je nu minimaal 2x. Om je huis direct te verkopen is dit erg van belang. 

Woning scherp neerzetten 

Het is belangrijk bij je huis snel verkopen dat je deze goed op de markt zet, niet alleen met foto’s maar ook met de prijs. Bij geduld kan je ook meer geld voor je woning krijgen. Aangezien er altijd kans is dat iemand anders een hoger bod doet aangezien diegene per se jouw woning wil hebben. Het beste is de prijs te laten bepalen samen met een makelaar aangezien deze een woningtaxatie kan laten doen en goed kan bepalen bij welk prijsniveau het huis sneller verkocht kan worden. 

Funda 

Om extra op te vallen in funda is het allereerst van belang de bovenstaande dingen goed uit te werken, mocht u dit gedaan hebben is het aan te raden jouw woning op funda aan te bieden.  Op funda heb je 3 verschillende manieren om je huis extra goed op te laten vallen namelijk: 

  • Promolabel
  • Toppositie 
  • Woning in beeld 

Bij het promolabel heeft de advertentie een maand lang meer presentatieruimte. 

Bij een toppositie staat jouw woning standaard bovenaan dit kan voor de periode zolang jij wilt. 

Bij ‘woning in beeld’ wordt de hele maand jouw woning gepresenteerd op de voorpagina van funda. 

Met deze verkooptips ga jij zeker je huis snel verkopen!