Focus projecten

Hoe werkt een luchtgordijn?

Geplaatst op

Door grote deuropeningen die vaak gedurende lange tijd openstaan, bijvoorbeeld bij publiekelijk toegankelijke gebouwen zoals een universiteit of winkel wordt veel warmte verloren. Door een luchtgordijn te installeren bespaar je op de energiekosten, omdat de warmte binnen behouden blijft. Maar hoe werkt een luchtgordijn precies? In dit artikel leggen we het uit.

Een stapje terug in de tijd

Voor het jaar 1900 vond meneer Van Kannel de draaideur uit om te voorkomen dat je de deur steeds voor iemand open moest houden. Enkele jaren na 1900 vond hij ook het luchtgordijn uit. Volgens de geschiedenisboeken werd het luchtgordijn al in 1916 voor het eerst in een gebouw geïnstalleerd.

Wat is een luchtgordijn?

Zoals je in de intro al hebt kunnen lezen is een luchtgordijn een continue luchtstroom die van boven naar beneden in een open deuropening wordt geblazen. De lucht kun je zien als vervanging van een deur of andere barrière die de lucht van buiten tegenhoudt. Op deze manier houd je warme lucht eenvoudig binnen en koude lucht buiten.

De werking uitgelegd

Een luchtgordijn heeft een isolerende werking door de koude lucht te weren met een continue luchtstroom. Daarnaast kan de luchtstroom ingezet worden achter een deur om buitenlucht terug te blazen als de deur geopend wordt.

Effectiviteit

Een onzichtbare stroom lucht klinkt misschien niet efficiënt, maar als het luchtgordijn goed geïnstalleerd en gebruikt wordt kan het bijdragen aan veel energiebesparing. Als je de energie-efficiënte van een gebouw of winkelpand wilt vergroten, dan is een luchtgordijn zeker een aanrader. Bovendien houdt een luchtgordijn ook verontreinigende stoffen en insecten uit een open deur.

Op zoek naar een luchtgordijn?

Een luchtgordijn of een warmtegordijn is dus niet alleen ideaal om kosten te besparen. Ben je op zoek naar aanbieder van deze apparaten. Bekijk dan eens de website van Airco Groep Holland. Hier kun je voordelig een luchtgordijn kopen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden