Focus projecten

Hoe maak ik een mediterraanse tuin?

Geplaatst op

Nu we niet op vakantie gaan naar het zuiden, moeten we het zuiden maar naar het noorden halen. We hebben het over de Zuid-Europese tuin die heel populair is. Wat zit daar nu allemaal in? Er is heel veel wat je kunt doen. Daarom gaan we je tips geven hoe je dit kunt doen. Veel plezier ermee!

Wat is een mediterraanse tuin?

De mediterraanse tuin is ontstaan in Zuid-Europa. Wat er in die landen groeit en bloeit zie je terug in de tuin. Ook bepaalde steensoorten passen bij deze tijd. Bijvoorbeeld terracotta en natuursteen. Ook verschillende bomen zoals de magnolia glandiflora. Deze boom groeit bijvoorbeeld in het noorden van Spanje. Erg mooi om in de tuin te zetten.

Leuke dingen in de tuin

De mensen in Zuid-Europa weten wel hoe ze een feestje moeten maken in eigen tuin. Omdat er altijd erg warm is en de zon veel schijnt is het fijn om beschutting te hebben in je tuin. Dit kan met palmbomen maar natuurlijk ook met iets wat je zelf in elkaar zet, bijvoorbeeld een overkapping of ook wel pergola genoemd. Een terras met een overkapping noemen we soms een rancho. Natuurlijk mag een mooie plek om te barbecueën niet ontbreken. Spanje is het land van de tapas en die zal je daar zeker ook in de tuin lekker kunnen eten. Dit kan natuurlijk ook gewoon in Nederland in je mediterraanse tuin. 

Waarom de tuin zo bijzonder is?

De mediterraanse tuin is heel landelijk en met veel natuurlijke elementen. Dit maakt dat je er graag gaat zitten en genieten met familie en vrienden. De tuin wordt zo echt een sociale plek waar mensen elkaar ontmoeten. Daarom is het ook echt de moeite waard om het maximale uit je tuin te halen. Veel plezier ermee en zoek je mooie design uit!

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden