Focus projecten

Even of voor langere tijd extra geld nodig?

Geplaatst op

Heb je even of voor langere tijd wat extra geld nodig dan kun je hiervoor een lening afsluiten. Maar welke lening is dan het meest geschikt voor het doel waarvoor jij dat extra geld nodig hebt? Geld wordt geleend voor veel doeleinden bijvoorbeeld voor de aankoop van een nieuwe of andere auto, het verbouwen van het huis of de inrichting van een kinderkamer. Het doel van de lening is ook bepalend voor het soort lening dat je wil afsluiten. Zo kun je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet aanvragen. Op www.leningen.nl kun je op een eenvoudige en snelle manier zien wat de kosten zijn voor een bepaalde lening. Wel is het goed om vooraf een aantal zaken te bepalen zoals het te lenen bedrag en de looptijd. Heb je liever een vast maandbedrag dat je moet betalen?

Welke lening is het meest geschikt voor jouw doel?

Welke lening is het meest geschikt voor jouw doel? Bepaal allereerst de hoogte van het bedrag dat je wilt gaan lenen. Leen nooit meer dan je denkt nodig te hebben want geld lenen kost geld. Bepaal dan het tijdsbestek waarin je de lening wilt aflossen. Wanneer je bijvoorbeeld een auto gaat kopen van het geleende geld dan wil je natuurlijk niet nog steeds aan het aflossen zijn als de auto al lang niet meer rijdt! Ga je voor een verbouwing dan heb je niet in één keer al het geld nodig. Je weet dan ook niet precies hoeveel geld je nodig hebt. Hiervoor is een doorlopend krediet de beste oplossing. Je bepaalt de hoogte van het te lenen geld en haalt het geld van de rekening zodra je dat nodig hebt. Alleen over het opgenomen geld betaal je rente.

Een doorlopend krediet op een persoonlijke lening?

Een doorlopend krediet is een lening die je voor lange tijd afsluit. Voor het geld wordt een nieuwe rekening geopend. Pas op het moment dat je geld nodig hebt haal je het van deze rekening af en ga je rente betalen. Wanneer je een deel terugbetaald wordt de rente ook lager! Je betaalt voor een doorlopend krediet wel altijd een klein vast percentage, 1 tot 2% van de kredietlimiet. Als je geld hebt opgenomen moet je ook een bepaald percentage aflossen per maand. Bij een doorlopend krediet is de rente variabel. Een persoonlijke lening sluit je af voor een bepaalde periode. Tijdens die hele periode betaal je een vast bedrag per maand. Dit bedrag is opgebouwd uit aflossing plus rente. Hoe langer de looptermijn, hoe lager het maandelijkse bedrag.

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden