Heb jij een prachtige epoxy vloer laten aanleggen en wil je hier jarenlang van kunnen genieten? Dan is een epoxy vloercoating onmisbaar. Door jouw epoxy vloer af te dekken met een vloercoating is de vloer eenvoudiger schoon te houden en beter bestand tegen allerlei beschadigingen. Er zijn verschillende soorten epoxy vloercoatings verkrijgbaar, waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken. Wil je zeker weten dat je voor de juiste vloercoating kiest? Wij vertellen je alles wat je moet weten over vloercoatings voor epoxy vloeren.

Het belang van een vloercoating

De vloercoating van een epoxy vloer is de laatste laag. Deze laag blijft in het zicht, mits er niet voor een anti-slip of decoratieve instrooivlok is gekozen. Een goede vloercoating is van groot belang. De vloercoating zorgt ervoor dat de epoxy niet beschadigd raakt en geeft de vloer een matte of (hoog)glanzende uitstraling. Vloercoatings zijn in verschillende natuurlijke tinten, zoals kiezelgrijs en lichtgrijs, verkrijgbaar. Daarnaast kun je kiezen voor een transparante vloercoating. Hierdoor blijft de kleur van de epoxy gewoon zichtbaar.

Verschillende soorten vloercoatings

Er zijn verschillende soorten vloercoatings verkrijgbaar. Elk soort vloercoating heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Ben je op zoek naar een vloercoating die zeer geschikt is voor industriële ruimtes? Dan is een slijtvaste vloercoating die mechanisch en chemisch belastbaar is de beste keuze. Ben je op zoek naar een vloercoating voor een epoxy vloer in huis? Dan kun je gerust kiezen voor een coating met een kortere lijst met eigenschappen. Ben je op zoek naar een vloercoating voor een commerciële ruimte, zoals een kantoor of een showroom? Kies dan in ieder geval voor een slijtvaste vloercoating.

Een epoxy vloercoating kopen

Heb jij recent een epoxy vloer laten aanleggen of wil jij dat op korte termijn laten doen en ben je op zoek naar een goede epoxy vloercoating? Een goede epoxy vloercoating kopen kan vandaag de dag eenvoudig online. Online vind je een groot aanbod vloercoatings voor epoxy vloeren. Zo is er altijd een vloercoating verkrijgbaar die helemaal bij jouw past. Wil jij online een epoxy vloercoating bestellen? Kies dan altijd voor een online speciaalzaak. Bij een speciaalzaak vind je meestal de meest volledige informatie over de producten en kan je bovendien altijd terecht voor advies. Zo weet je zeker dat je de juiste vloercoating voor jouw epoxy vloer koopt.