Focus projecten

Een nieuwe tuin aanleggen? Lees de voordelen van het tuinieren

Geplaatst op

Je kunt een overvloed aan boeketten en heerlijke oogsten krijgen door bloemen en groenten te planten. Het kost veel moeite om de planten en gewassen te onderhouden en te verzorgen, maar je kunt altijd je tuin aan laten leggen door een hovenier in Breda. Tuinieren kan een goede hobby zijn, vooral voor degenen die een pauze nodig hebben van een drukke werklast. Wist je dat tuinieren goed kan zijn voor je gezondheid? Lees meer over deze verrassende gezondheidsvoordelen.

Tuinieren verbetert de gezondheid van het hart.

Niet veel mensen realiseren zich misschien dat tuinieren veel werk kost, van de voorbereiding tot het plantproces en het onderhoud. Je kunt wel zeggen dat het een training is. Je moet wat tillen, buigen, graven, planten en wieden. Al die activiteiten vergen een zekere inspanning, en het verbrandt calorieën en helpt je hart te versterken. Dat noem je sporten zonder te hoeven sporten. Als je een groenten-, kruiden- of fruittuin hebt, weet je dat de producten vers en vrij van pesticiden zijn. Je kunt jezelf vullen met gezonde producten die goed zijn voor het hart.

Tuinieren verbetert het gevoel van eigenwaarde en maakt je gelukkig

Je denkt misschien niet dat je groene vingers hebt, maar na het bewerken, planten, verzorgen en oogsten van planten, zie je misschien een iets andere jij in de spiegel: iemand die dingen kan laten groeien en meer in harmonie is met de aarde. Er is niets meer bevredigend dan het voltooien van een nieuwe taak, en als je een tuin kunt produceren, wat kun je dan niet doen? Hoe klein ook, iets bereiken helpt je om je op te vrolijken en uiteindelijk een gelukkige stemming te stimuleren. Bovendien kan het behoorlijk bevredigend zijn om in het vuil te graven als je vuil onder je nagels krijgt. Geen wonder dat kinderen zo enthousiast zijn over het spelen met modder en vuil. In feite verhoogt het inademen van M. vaccae, een gezonde bacterie die in de bodem wordt aangetroffen, het serotoninegehalte en vermindert het angst. Daarom kan het aanleggen van een tuin symptomen van depressie en angst verminderen.

Het hele gezin kan profiteren van tuinieren.

Je kunt samen met je familie of vrienden tuinieren of er alleen van genieten. Tuinieren zorgt voor geluk en stressverlichting, wat heerlijk is om te delen met dierbaren. Vooral kinderen hebben baat bij tuinieren. Het geeft je die natuurlijke vitamine D. Voldoende vitamine D is goed voor je botten en immuunsysteem. Voor oudere volwassenen is het veel gemakkelijker om voldoende vitamine D binnen te krijgen als ze worden blootgesteld aan zonlicht. Vergeet niet om zonnebrandcrème te dragen.

Bron: Tuinkenners.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden