Focus projecten

Een gave vloer voor je woning

Geplaatst op

Met vloertegels kun je snel een mooie basis maken voor je interieur. We nemen er meer met je over door. De voordelen van vloertegels voor je huis zijn ongekend. Vloertegels zijn dan ook een populaire keuze in de huizen van vandaag, en met zo veel voordelen en zo’n enorme verscheidenheid aan kleur, stijl, materiaal en ontwerp, is het gemakkelijk te zien waarom. Je hebt de keuze verschillende stijlen tegels, van eigentijds tot traditioneel – dus als je overweegt je interieur te renoveren, kunnen vloertegels een geweldige aanvulling zijn voor elk huis.

Voordelen tegels

Vloertegels zijn slijtvaster dan wandtegels en kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, waaronder keramiek en porselein. Keramische en porseleinen vloertegels zijn zeer gemakkelijk schoon te houden. Als je kinderen of dieren hebt, ben je er waarschijnlijk aan gewend dat je ze moet schoonmaken, vooral op natte dagen wanneer modder gemakkelijk het huis in wordt gelopen. Vuil, vlekken en vloeistoffen blijven op het oppervlak liggen en omdat ze slijtvast zijn, kunt je de meeste vloertegels schoonmaken met kant-en-klare schoonmaakmiddelen. 

Stijlen passen bij elk huis

Als je overweegt je huis opnieuw in te richten, is de keuze van vloerbedekking een belangrijke factor om rekening mee te houden. Traditionele tegelstijlen zijn weer in de mode en bieden de huiseigenaar, samen met moderne ontwerpen, een enorme keuze. Vloertegels kunnen er in elke kamer van het huis fantastisch uitzien en praktisch zijn, of je nu op zoek bent naar iets klassieks of moderns. Gangen, keukens en badkamers vragen om vloertegels omdat ze duurzaam en praktisch zijn en kunnen worden aangepast aan elke interieurstijl.

Vloertegels met accessoires

Vloerverwarming is de ideale partner voor keramische en porseleinen vloertegels – waardoor ze in de wintermaanden behaaglijk aanvoelen – omdat deze materialen de warmte gelijkmatig geleiden. Het kan een efficiëntere manier zijn om een ruimte op te warmen, aangezien het systeem een groter oppervlak verwarmt, vanaf de vloer omhoog bij een lagere temperatuur, wat resulteert in een constante temperatuur. De stralingswarmte van deze systemen is aangenaam en heerlijk om met blote voeten op te lopen.

Vloerkleden zijn ook een goede manier om een betegelde ruimte behaaglijk te maken, vooral op plaatsen waar veel wordt gelopen of gestaan. Tapijten van schaapsvacht of hoogpolige wol zijn momenteel erg populair en voelen luxueus aan, vooral in combinatie met vloertegels en vloerverwarming.

Goede investering voor je huis

Vloertegels zijn niet alleen gemakkelijk schoon te houden, stijlvol en geweldig in combinatie met vloerverwarming, ze zijn ook ongelooflijk slijtvast en gaan lang mee. De Romeinen gebruikten vaak tegels en veel van deze tegels gaan eeuwenlang mee! De meeste vloertegels gaan namelijk vele jaren mee, veel langer dan tapijt, en vergen minder onderhoud dan houten vloeren, die regelmatig opnieuw geschuurd en gelakt moeten worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden