Focus projecten

Do’s en don’t’s bij het plaatsen van een dakkapel

Geplaatst op

Is jouw huidige woning eigenlijk te klein maar wil je niet verhuizen? Dan is verbouwen de enige optie. Er zijn verschillende manieren om een woning te bouwen, maar de snelste manier om van meer ruimte te genieten is door een dakkapel te laten plaatsen. Bij het plaatsen van een dakkapel zijn een aantal dingen zeer belangrijk. Wij hebben de do’s en don’t’s voor je op een rijtje gezet.

Don’t: Een ingewikkelde dakkapel met een afwijkende vorm

Wil jij snel genieten van alle voordelen van een dakkapel? Dan is het af te raden om een dakkapel met een ingewikkeld, afwijkend design te laten plaatsen. Het plaatsen van dergelijke dakkapellen kost veel tijd, waardoor het lang kan duren voordat je de nieuwe kamer in gebruik kunt nemen. Omdat het plaatsen van een ingewikkelde dakkapel veel tijd kost, kost het ook veel geld. Wil jij jouw woning snel en goedkoop van meer ruimte voorzien? Dan is een eenvoudige dakkapel de beste keuze.

Do: Een klassieke dakkapel

Wil jij een dakkapel laten plaatsen? Kies dan voor een dakkapel met een klassiek design. Dakkapellen met een klassiek design passen op elke woning, kunnen het makkelijkst geplaatst worden en zorgen bovendien voor de meeste ruimte.

Don’t: Een dakkapel die niet bij jouw woning past

Je ziet het wel vaker, woningen met een zeer uitgesproken dakkapel, die eigenlijk niet bij de stijl van de rest van de woning past. Een klassiek ogende dakkapel met raamroedes is mooi, maar niet als de rest van de woning in moderne stijl is opgebouwd. Hetzelfde geldt voor een excentrieke moderne dakkapel op een klassieke woning. Het is belangrijk dat de dakkapel qua stijl en grootte goed aansluit op de rest van de woning.

Do: Een prefab dakkapel

Wil jij snel genieten van meer ruimte? Dan is een prefab dakkapel iets voor jou. Een prefab dakkapel is een dakkapel die vooraf wordt geproduceerd en vervolgens kant-en-klaar naar jouw woning wordt vervoerd. Het voordeel van een prefab dakkapel is dat hij in één dag geplaatst kan worden. Hierdoor kan je binnen één dag genieten van meer ruimte. Wil jij een prefab dakkapel in Zwolle of een andere plaats laten plaatsen? Kies dan voor een bouwbedrijf met ruime ervaring op het gebied van dakkapellen. Zo weet je zeker dat jouw dakkapel in Zwolle op de juiste wijze wordt geplaatst en kan jij er jarenlang onbezorgd gebruik van maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden