Focus projecten

De voordelen van trapmatten

Geplaatst op

Trapmatten hebben veel voordelen. Door de eigenschappen vormt een trapmat de perfecte bekleding voor een trap. Naast de warme en mooie uitstraling die de matten hebben, zijn ze ook nog eens erg functioneel. In dit artikel vertellen we je meer over de vele pluspunten die trapmatten met zich meebrengen.

Mooie aankleding en sfeer verhogend

Het eerste voordeel waar mensen aan denken bij trapmatten is de aankleding en uitstraling. Een mooie trapmat is namelijk een lust voor het oog. Met deze matten voor de trap heb je geen last meer van het zicht op een versleten of vieze trap. Kies voor een trapmat in leuke kleuren, materialen en patronen, zodat ze goed passen bij de rest van het interieur in je woning.

Eenvoudig te bevestigen

De matten zijn gemakkelijk aan te brengen op je trap. Door een zelfklevende laag bevestig je ze eenvoudig op de treden van de trap. Het grote voordeel hiervan is dat je dit zelf kunt doen en het nauwelijks tijd kost. Heb je na een tijdje geen behoefte meer aan de trapmatten? Het verwijderen van de matten kost ook weinig moeite, zodat je de trap eens in de zoveel jaren kunt vernieuwen.

Goede bescherming voor de trap

Je wilt een nieuwe of net geverfde trap zo lang mogelijk netjes houden. Trapmatten zijn hiervoor een goede optie. Door de matten zo te plaatsen dat mensen hun voeten plaatsen op de mat, zorg je ervoor dat de trap lang vrij blijft van beschadigingen en slijtage.

Onderhoudsvriendelijk

Trapmatten zijn eenvoudig schoon te maken. Of je nu op schoenen de trap oploopt of met sokken of blote voeten, vuil- en stofresten nestelen zich vroeg of laat in de trapmatten. Maak ze schoon door er eens per week met de stofzuiger langs te gaan. Wil je ze helemaal schoon krijgen, dan kun je ze ook gemakkelijk los maken en in de wasmachine gooien.

Geluiddempend

Wil je de buren zo min mogelijk van last zijn, aangezien je zelf ook een hekel hebt aan overlast van omwonenden? Trapmatten zijn geluidsdicht en zorgen ervoor dat je stappen op de trap niet of nauwelijks hoort.

Voordelig

Trapmatten zijn over het algemeen niet duur. Voor een paar euro per mat kom je al een heel eind tegenwoordig en met 12 tot 14 matten heb je de hele trap al bedekt. Een simpele rekensom levert op dat je maar tussen de € 50,- en € 100,- kwijt bent voor een met trapmatten beklede trap.

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden