Focus projecten

Bij een gietvloer met vloerverwarming hoort een ondervloer van schuimbeton

Geplaatst op

Droom jij van een mooie moderne gietvloer met vloerverwarming, dan is de combinatie compleet als je hier een ondervloer van schuimbeton onder plaatst. Het schuimbeton werkt als een isolator, maar het houdt ook optrekkend vocht en schimmel tegen. Je kunt je kruipruimte zo weer waterdicht maken en deze tegelijkertijd laten isoleren. Met een ondervloer van schuimbeton is je vloer dusdanig goed geïsoleerd dat de warmte van je vloerverwarming niet meer aan de onderkant kan ontsnappen. Daardoor bespaar je geld en kun je je vloerverwarming vaak al binnen 6 jaar hebben terugverdiend.

Schuimbeton, vloerverwarming en gietvloer: hygiënischer kan niet

Zijn er leden in jouw huishouden die last hebben van astma of allergieën, dan kunnen de symptomen hiervan aanzienlijk worden verlicht als je vloerverwarming neemt. Een schuimbetonnen ondervloer houdt geurtjes en schimmels van onder je woning tegen. De vloerverwarming zorgt voor een aanzienlijk minder stofgehalte in de lucht, omdat er geen sprake meer is van luchtstromen die dit kunnen circuleren. Een gietvloer is naadloos, onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te houden. De combinatie van deze drie levert dus een bijzonder hygiënische vloer op, ideaal voor als je kinderen hebt, huisdieren of gewoon weinig tijd hebt om schoon te maken.

De vele voordelen van vloerverwarming

En als het hygiënische aspect van een dergelijke vloer je niet aantrekt, dan zijn er voldoende andere voordelen waar je als eigenaar van vloerverwarming van kunt profiteren.

  • Vloerverwarming is een energiezuinige manier van verwarmen, omdat de temperatuur van het water veel lager is. Daardoor bespaar je op je energierekening en dat wel met 20 procent. Je hebt je investering binnen 6 jaar terugverdiend.
  • Met vloerverwarming en een ondervloer van schuimbeton kun je aan de toekomst denken en je woning gasloos gaan verwarmen.
  • Het inrichten van je interieur gaat veel gemakkelijker als je vloerverwarming hebt, omdat je de radiatoren kunt verwijderen. Je moet er alleen wel zorg voor dragen dat je niet te veel meubilair plaatst, want dit houdt de warmte natuurlijk tegen.
  • Uiteraard gaat je wooncomfort aanzienlijk omhoog met vloerverwarming. Het schuimbeton stopt de warmte die naar beneden gaat. Omdat deze warmte van onderen komt en door de gehele vloer wordt uitgestraald, is deze veel beter verdeeld en is er ook geen sprake van tocht en trek.
  • Met vloerverwarming zal je woning een energielabel dalen en zal deze dus ook meer waard worden. Tegelijkertijd zal je woning sneller verkopen, want vloerverwarming is op dit moment erg populair.

Laat nu jouw vloerverwarming plaatsen

Wacht dus niet langer en laat ook vloerverwarming plaatsen. Eerst wordt je huidige vloer verwijderd, wordt er een nieuwe ondervloer van schuimbeton geplaatst, worden de leidingen voor de vloerverwarming aangebracht en het geheel wordt afgewerkt met een topvloer en een gietvloer. De matten die worden gebruikt voor de leidingen van de vloerverwarming bevatten ook isolatiemateriaal, zodat je vloer uiteindelijk een uitstekende isolatiewaarde overhoudt. De gietvloer is modern en minimalistisch. Het geheel is een vloer die vele tientallen jaren dienst kan doen en die jou en de andere leden van je huishouden voor een lange tijd comfort, leefgemak en besparingen zal bezorgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden