Focus projecten

Alles over hydrofoorpompen

Geplaatst op

Een lage waterdruk in huis en droogte in de tuin hebben op het eerste gezicht niet zoveel met elkaar te maken. Toch kunnen beide problemen met dezelfde pomp worden opgelost. Een hydrofoorpomp, ook wel een hydrofoor of drukverhogende pomp genoemd, is een pomp die water of andere vloeistoffen aanzuigt en weer uitgeeft. Hydrofoorpompen kunnen zowel binnenshuis als buitenshuis worden ingezet en bieden een betrouwbare en solide oplossing voor een lage waterdruk of een gebrek aan water.

Wat is een hydrofoorpomp?

Een hydrofoorpomp is een zelfaanzuigende pomp. Dat wil zeggen dat de pomp in staat is om zelf water en andere vloeistoffen aan te zuigen en weer uit te geven. Ze worden vaak gebruikt voor het verhogen van de waterdruk in een waterleiding, maar ze kunnen ook gebruikt worden om tuinen, weilanden en gazons van water te voorzien. Een hydrofoorpomp kent veel overeenkomsten met een beregeningspomp. Toch zijn er ook een aantal wezenlijke verschillen. Zo heeft een hydrofoorpomp in tegenstelling tot een beregeningspomp een eigen tank en kan hij automatisch in- en uitschakelen. De aanwezigheid van een tank zorgt er voor dat de pomp niet aanslaat bij kleine hoeveelheden. De tank zorgt er daarnaast voor dat de waterslag (het geluid dat de leidingen maken bij het aan- en uitzetten van de kraan) aanzienlijk verminderd. Een hydrofoorpomp kan niet dieper dan 8 meter aanzuigen.

Wanneer kun je een hydrofoorpomp het beste gebruiken?

Een hydrofoorpomp wordt voornamelijk gebruikt als beregeningspomp of om de waterdruk in waterleidingen te verhogen. Hydrofoorpompen kunnen zowel op de waterleiding als op een natuurlijke bron worden aangesloten. Dat betekent dat ze ook gebruikt kunnen worden om water uit sloten, kanalen en meren te pompen. Door een hydrofoorpomp te kopen kan jij jouw tuin ook in drogere periodes van water voorzien of kan jij jouw woongemak verhogen.

Een hydrofoorpomp kopen

Wil jij een hydrofoorpomp kopen? Een hydrofoorpomp koop je vandaag de dag eenvoudig online. Online vind je een groot aanbod hydrofoorpompen. Zo is er voor elke situatie een passende hydrofoorpomp verkrijgbaar. Door jouw hydrofoorpomp online te bestellen hoef je niet op zoek naar een speciaalzaak bij jou in de buurt en kan jij jouw bestelling op elk moment van de dag plaatsen. Online een hydrofoorpomp kopen zorgt er bovendien voor dat je de verschillende opties en prijzen eenvoudig kunt vergelijken. Zo weet je zeker dat je een hydrofoorpomp koopt die helemaal aan jouw wensen en aan jouw budget voldoet.

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden