Focus projecten

3 voordelen van europallets

Geplaatst op

Naast gewone pallets worden er in de logistiek ook veel europallets gebruikt. Waarom is dit type pallet veel terug te vinden in de transportbranche? We geven 3 voordelen van het gebruik van europallets.

 

Wat is een europallet

Een europallet moet voldoen aan verschillende voorwaarden om deze benaming te krijgen. Zo heeft een europallet standaard de afmeting 80 x 120 cm. Daarnaast is de draaglast van deze pallet 1500 kilogram. De eisen aan een europallet worden gesteld door de “European Pallet Association” (EPAL), op elk pallet is ook het logo van EPAL gedrukt. Alle europallets worden alleen geproduceerd door erkende bedrijven.

 

Uniformiteit in de supply chain

Een groot voordeel van het gebruik van europallets is de uniformiteit. Op het vasteland van Europa is de europallet de meest gebruikte pallet, waardoor iedereen in de logistieke lijn hier rekening mee kan houden. Producent tot afnemer kan inspelen op het feit van producten geleverd worden op een pallet met een afmeting van 80 x 120 cm. Zelfs de omvang van vrachtwagens zou er op kunnen worden ingedeeld om goederen zo efficiënt mogelijk te vervoeren.

 

Makkelijk uitruilen

Door de gegarandeerde kwaliteit in combinatie met de standaard afmetingen kunnen bedrijven makkelijk pallets uitruilen. Wanneer er 100 pallets worden geleverd kunnen er ook weer 100 pallets worden meegegeven. Op een bepaald moment kan er natuurlijk een disbalans ontstaan, wat eenvoudig kan worden opgelost door een ander bedrijf erbij te betrekken of door pallet bij te kopen.

 

Gegarandeerde kwaliteit

Niet alleen de productie van europallets gebeurt door gecertificeerde bedrijven, ook reparatie kan bij een select aantal houtbewerkingsbedrijven. Op deze manier blijft de kwaliteit van de pallets hoog, zodat elke firma er vanuit kan gaan dat de pallets van een minimale kwaliteit zijn.

 

Door de voordelen van europallets is het voor elk bedrijf in een supply chain interessant om met europallets te werken. Zo is iedereen verzekerd van transport op degelijke pallets.

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden