Ben je op zoek naar een prettig bureau waar je gefocust aan kunt werken? Dan zul je als eerst moeten bepalen wat voor type bureau je wil hebben. In deze blog sommen we de 3 meest gangbare types voor je op zodat je beter weet in welke richting je moet zoeken.

1. Schrijftafel

Dit zijn minimalistische, open bureaus met minimale opslagruimte en een groot bureaublad. Schrijftafels zijn ideaal voor plaatsing langs een muur of in het midden van een kantoor aan huis. Dit ontwerp is beter geschikt voor een laptop dan een desktop computer voor kantoorwerk. De directe, conservatieve styling werkt elegant in bijna elke ruimte.

2. Computertafel/-bureau

In een moderne thuiskantooromgeving zijn computertafels de meest praktische en nuttige van alle werkplekken. Deze bieden voldoende ruimte voor zowel een computerkast en monitor, evenals opslag voor alle computeraccessoires, kabels en randapparatuur die je nodig hebt. Net als de schrijftafel is deze gebouwd voor efficiëntie en eenvoud, maar met extra ruimte voor hardwarecomponenten. Tot de belangrijkste elementen behoren een toetsenbordlade en een grote opslagruimte voor de computerkast.

Dat gezegd hebbende, meer en meer mensen hebben geen grote desktopcomputers meer en kiezen in plaats daarvan voor laptops en tablets, omdat ze meer dan genoeg rekenkracht hebben om alles digitaal te beheren. Dit maakt het bureau van de computer mogelijk verouderd, omdat je de typische functies van het bureau, zoals toetsenbordlade en computerkast-opslagsectie, niet meer nodig hebt.  Desalniettemin kun je nog steeds een computerbureau nodig hebben voor thuis.

3. Directeursbureau

Het directeursbureau is de koning van de thuiswerkwereld. Met veel opbergruimte en oppervlakte, samen met een vaak erg grote afmeting, geven deze uitgesneden houten exemplaren een gevoel van grandeur en tijdloze aantrekkingskracht die zich onderscheidt van andere stijlen.

Directeursbureaus komen voor in verschillende soorten zoals:

  • Rechthoekig bureau;
  • L-vormig bureau;
  • U-vormig bureau; en
  • Massieve bureausystemen