Focus projecten

3 Tips voor een warme woning deze herfst

Geplaatst op

We hebben nog een paar prachtige dagen om te genieten van de zomer. Mensen genieten nog van de laatste paar dagen aan het strand op vakantie en ook is er in de tuin weer genoten van een paar fijne zomeravonden. Desalniettemin is de herfst weer bijna in aantocht en zal er wat minder vaak gebruik worden van de tuin. Wil je het tijdens de herfst toch nog lekker warm houden? Gebruik dan onderstaande tips.

Isoleer je woning

Als je je woning isoleert, blijft de warmte langer in huis. De herfst kent een paar goed koude dagen! Door je woning te isoleren door middel van bij voorbeeld spouwmuurisolatie, zit je er ook deze herfst warmpjes bij! Spouwmuurisolatie is het opvullen van de muren met zogenaamde termoparels. Dit is natuurlijk een investering, maar je hebt deze investering er binnen een paar jaar alweer uit! Door spouwmuurisolatie blijft het langer warm in huis en daalt je energierekening.

Laat de zon het werk doen

Onze zon is een enorme warmtebron waar we, als we heel eerlijk zijn, nog te weinig gebruik van maken. Natuurlijk zonlicht is een heel goede manier om je woning te verwarmen. We hebben het hier niet over zonneboilers of zonnepanelen, maar over het simpelweg open houden van gordijnen, jaloezieën, lamellen en andere raamdecoratie. Hierdoor kan het natuurlijk zonlicht de woning in komen en blijft de warmte als het ware “gevangen”.

Laat je vloerverwarming aan staan

Veel mensen met vloerverwarming maken vaak een inschattingsfout. Ze doen de vloerverwarming uit wanneer ze het huis verlaten voor een aantal uur. Dit is echter helemaal niet nodig! De warmte blijft veel langer in de vloer dan het geval is bij een gewone radiator. De temperatuur kan met relatief weinig energie gelijk blijven, waardoor het niet veel duurder is om de vloerverwarming aan te houden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We vinden het supergaaf om je te informeren over allerlei designtips. Zo krijg je altijd de ideale focus op je project. Een design is persoonlijk en je kunt eigenlijk geen blauwdruk aanreiken, dat zouden we ook niet willen, maar je kunt wel inspireren met voorbeelden. Dat is wat we keer op keer doen met onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ focusprojecten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden